Fillers i Malmö: Din guide till ett yngre och fräschare utseende

04 april 2024 Veronica Urena

editorial

Letar du efter ett sätt att mjuka upp rynkor, återställa volym eller framhäva dina ansiktskonturer? Fillers har blivit en alltmer populär behandlingsmetod för dem som önskar en icke-kirurgisk lösning för ett föryngrat utseende. I Malmös estetiska kliniker erbjuds en mängd olika fillers-behandlingar som kan anpassas efter individuella behov och önskemål. I denna artikel tar vi en närmare titt på vad fillers är, de olika typerna som finns tillgängliga, behandlingsprocessen, samt skötselråd efter din behandling. För dig som funderar på fillers i Malmö, är det viktigt att välja rätt klinik för en trygg och professionell upplevelse.

Vad är fillers?

Fillers, även kända som dermala fyllnadsmedel, är estetiska injektionsbehandlingar som används för att återställa eller tillföra volym i ansiktet, samt för att mjuka upp och reducera linjer och veck. Den vanligaste typen av fillers är baserade på en substans som kallas hyaluronsyra, vilken naturligt förekommer i kroppen och är känd för dess förmåga att binda vatten och bibehålla hudens hydrering och elasticitet.

Behandling med fillers är relativt snabb, varar oftast mellan 30 till 60 minuter, beroende på behandlingens omfattning, och resultaten kan direkt synas. De är också tillfälliga, med resultat som kan hålla mellan 6 och 18 månader, beroende på vilken typ av filler som används och individens unika hudförhållanden.

Fördelar och användningsområden för fillers

Fördelar med fillers

En av de stora fördelarna med fillers är att de kan ge en naturlig och förbättrad look utan behovet av kirurgiska ingrepp. Fillers är icke-permanenta och ger dig friheten att återgå till ditt ursprungliga utseende om du önskar. Dessutom innebär behandlingen minimal återhämtningstid, vilket gör att du kan återgå till dina normala aktiviteter relativt snabbt efter behandlingen.

Fillers i Malmö

Användningsområden

Fillers i Malmö har en mångsidig användning och kan appliceras på olika områden i ansiktet. De vanligaste behandlingsområdena inkluderar:

– Minska framträdande nasolabialveck (rynkor som löper från näsan till mungiporna)

– Fylla ut linjer och rynkor kring munnen

– Förstärka och forma läpparnas konturer

– Återställa volym i kinder och haka

– Förbättra hudens struktur och släthet genom att fylla ut små fina linjer

– Konturering av käklinjen

Behandlingsprocessen

Konsultation

För att uppnå de bästa resultaten med din fillers-behandling, börjar processen med en konsultation hos en legitimerad och erfaren estetisk läkare eller sjuksköterska. Under konsultationen diskuteras dina önskemål, möjliga behandlingsområden och vilken typ av fillers som är mest lämplig för ditt ansikte och din hudtyp.

Behandlingen

Efter att ha kommit överens om en behandlingsplan, genomförs själva injektionsprocessen. Området som ska behandlas desinficeras och lokalbedövning kan erbjudas för att minska obehag. Med hjälp av fina nålar, injiceras fillern noggrant och precis i de överenskomna områdena. Efter behandlingen kan viss rodnad, svullnad eller blåmärken förekomma, vilket normalt lägger sig inom några dagar.

Fler nyheter