Fillers i Stockholm: De vanligaste behandlingarna

17 november 2023 Julia Zsiga
Fillers Stockholm

editorial

Stockholm är en stad som ständigt förnyar sig när det kommer till skönhetstrender, och en av de mest populära behandlingsmetoderna är fillers. Fillers har blivit en viktig del av skönhetsvärlden och erbjuder ett snabbt och effektivt sätt att förbättra utseendet utan kirurgiska ingrepp. I den här artikeln kommer vi att utforska de vanligaste fillersbehandlingarna i Sverige och hur de kan förvandla ditt utseende.

Vad är fillers?

Innan vi går in på de specifika fillersbehandlingarna är det viktigt att förstå vad fillers faktiskt är. Fillers är en typ av estetisk behandling som används för att återställa förlorad volym i ansiktet och minska rynkor och linjer. De vanligaste substanserna som används som fillers är hyaluronsyra och kalciumhydroxylapatit. Dessa ämnen injiceras i huden för att fylla ut och släta ut områden som förlorat sin spänst med åldern.

De vanligaste fillersbehandlingarna i Stockholm

1. Läppförstoring

Läppförstoring är en av de mest efterfrågade fillersbehandlingarna i Stockholm. Många människor vill ha fylligare och mer definierade läppar, och fillers är ett utmärkt sätt att uppnå detta utan att behöva genomgå en kirurgisk ingrepp. Genom att injicera fillers i läpparna kan man skapa en naturlig och ungdomlig form.

2. Nasolabiala veck

Nasolabiala veck, även kända som skrattlinjer, är de veck som går från näsan till mungipan och kan bli mer framträdande med åldern. Fillers kan användas för att fylla ut dessa veck och minska deras synlighet, vilket ger ett mer ungdomligt utseende.

3. Kindben och käklinje

Att ha väldefinierade kindben och en skarp käklinje är något många strävar efter. Fillers kan användas för att skapa mer volym i kindbenen och definiera käklinjen, vilket ger en mer skulpterad och symmetrisk ansiktsform.

4. Marionettlinjer

Marionettlinjer är de vertikala linjer som sträcker sig från mungipan ner mot hakan och kan ge ett neddraget utseende. Fillers kan användas för att fylla ut dessa linjer och lyfta ansiktet, vilket ger ett mer ungdomligt och vaket uttryck.

image

Hur fungerar en fillersbehandling?

En fillersbehandling utförs vanligtvis av en erfaren och certifierad kosmetisk läkare eller sjuksköterska. Innan behandlingen påbörjas, diskuterar patienten sina mål och förväntningar med behandlaren. Sedan injiceras fillers med hjälp av en fin nål eller en kanyl i de önskade områdena. Processen är relativt smärtfri, men vid behov kan en bedövningssalva användas för att minimera obehag.

Efter behandlingen kan det finnas en viss svullnad och rodnad, men detta brukar avta inom några dagar. Resultaten av en fillersbehandling är vanligtvis omedelbara och kan vara imponerande. Det är dock viktigt att komma ihåg att effekten av fillers är temporär och varar vanligtvis i flera månader upp till ett år, beroende på vilken typ av fillers som används.

Läs mer här: https://www.astoriakliniken.se/behandlingar/fillers 

Fler nyheter